< Tilbage

Ugebrev - uge 44 - Køkken og motionslinjen31-10-2022 - 15:10

Så gik turen til Indien og dermed krydderet mad

Hej med jer derude ved skærmene

 

Mandag stod i krydderiernes tegn, og Mette havde den helt store krydderikuffert med. Der belv duftet til rigtig mange forskellige krydderier og dermed dufte. Noget ledte tankerne hen imod jul andet imod rigtig stærk mad.

I denne uge stod den på indisk mad - og dermed en indisk karryret (kofta). Vi fik derfor gennemgået opskriften og lavet indkøbliste. Vi lavede desuden en køkkenquiz med spørgsmål om køkkenredskaber og måleenheder. 

Over middag blev der handlet ind og slappet af med massage. Philip var desuden en tur ude for at se på lastbiler. 

Tirsdag var det valgdag, så morgen gåturen gik til Lanternen for at stemme. Det er jo ikke alle, der kan stemme, men de elever, der gik i stemmeboksen, kom ud på den anden siden mindst 10 cm højere. Man kunne selv vælge om, man ville alene ind i boksen eller have en lærer og en valgtilforordnet med derind. Så er det spændende at se, hvem der bliver den nye statsminister...

Efter formiddagspausen gik vi igen i køkkenerne. På loftet blev der lavet Kofte - indiske kødboller af kyllingefars. I gruppe 1 blev der kogt ris, hakket masser af grøntsager og lavet en lækker karrysauce med alt vores hjemmelavede karry.

Vi spiste allesammen sammen i elevrummet. Det var nærmest som at være på café. Maden var virkelig god!! Alle var godt tilfredse med resultatet.

Bagefter var det oprydningstid, før vi mødtes igen i klassen. Har så vi den nyeste version af Ultranyt, der selvfølgelig også handlede om valget. Til sidst nåede vi et godt spil uno og lidt afslapning, inden det var slut på endnu en dejlig dag. 

Onsdag var der som altid botræning for en stor del af eleverne. Sebastian var til ridning og Fie var på en skøn cykeltur langs kanalen til Lendrup. Efter frokost var der onsdags-cafér.

Torsdag var dagen hvor dette skoleårs første fællesspisning skulle foregå i Pyramiden. Vores hold var så hedige, at vi havde opgaven med at dække og pynte borde. Alle arbejdede flot med at gøre pyramiden super hyggelig til kl. 12.00. Der blev klippet blade i efterårsfarver, lagt duge på, dækket bord og tændt stearinlys. 

Heidi forkælede os med super lækkert mad, som vi alle nød:-) Efter en pause i grupperne, var der fællessang i Pyramiden. Det var en skøn og hyggelig torsdag i fællesskabets tegn.

Fredag bød på svømning for en stor del af eleverne og resten lavede motion på skolen. Efter en pause i bogrupperne var der fredags-morgensamling og derefter ultranyt, læsning af ugebrev og til slut afslapning.

Rigtig god weekend til alle:-)

Vi glæder os til næste uge hvor vi bla. skal i biografen på tirsdag og se den nyeste Buster film.

Kh. elever og personale på "køkken og Motion" 

 < Tilbage