< Tilbage

Ugebrev uge 9 - køkken -og motionslinjen03-03-2023 - 09:46

Vi er tilbage - ligesom foråret...

Kære læsere

Mandag

Det var dejligt at se hinanden igen, og heldigvis havde alle haft en dejlig ferie med masser af oplevelser. Efter morgensang var der gå -og cykeltur. Cykelturen gik til 365 for at handle, for denne uge er nemlig lidt anderledes. I morgen skal vi i biografen helt tidligt kl. 9. Derfor kan vi ikke nå at lave alt maden i morgen, så vi tyvstartede i dag. Der var også en tur til svømning som morgenmotion for Josefine og Caroline. Efter formiddagspausen forberedte vi os på filmen i morgen. Den lyder rigtig sjov. Vi gennemgik også opskriften på fastelavnsboller, og vi har regnet ud, at vi sparer over 600 kr ved at bage dem selv, - altså hvis vi skulle have købt dem i København i ferien...

Efter frokost gik vi i køkkenet og lavede dejen, som blev smidig og lækker og MEGET godt æltet. Vi lavede også en vaniljecreme, som skal indeni fastelavnsbollerne. Begge dele kom på køl, så vi kan arbejde videre efter filmen i morgen. Til allersidst var der tid til lidt afslapning og massage, for man kan godt blive lidt træt efter en ferie...

Mandag startede Josefine M. desuden op med svømning i Slette Strand. Det var et hit, så succesen gentages igen om 2 uger. 

Tirsdag Ingen morgensang i dag. Til gengæld gik vi allerede kl. 8:30 i biografen for at se Lille Allan. Hold da op, hvor blev der grinet, men den var ikke kun sjov. Den var også trist, for Lille Allan var ensom, og hans forældre skulle skilles. Der var masser at tænke over, og det vigtigste var nok, at man skulle huske at fortælle andre, hvordan man havde det. Ellers kan ingen jo vide det. Da vi kom tibage til klassen, var der en frugtpause, inden vi gik i køkkenet for at forme fastelavnsboller, så de kunne hæve, mens vi spiste frokost. I hele forløbet har vi brugt rigtig meget matematik -  geometriske figurer, addition og meget mere matematik. 

Fastelavnsbollerne blev superfine, og mens de bagte, blev der lavet glasur - af sukkerroer, altså flormelis. Sukker af grønsager. Lidt mærkeligt at tænke på. Vi tog fastelavnsbollerne med i klassen, og de blev nydt højlydt. Til allersidst var det tid for et spil uno og lidt afslapning.

Onsdag var botræningsdag for størsteparten af eleverne og resten var til ridning. Over middag var der cafeer. Fie havde desuden fødselsdag - stort TILLYKKE til hende med de 22 år. 

Torsdag nød vi solen i fulde drag på vores morgenmotionstur. Formiddagen blev brugt på forskellige opgaver. Fie startede i praktik hos Heidi i køkkenet, hvor der skulle laves dejlig mad til fællesspisningen i pyramiden. En anden flok havde opgaven med at dække bordene til frokosten. Philip forberedte formiddagsvognen og gik i gang med en ny opgave. Han skal nemlig hjælpe med at holde skolens køretøjer pæne indvendig. Der skal samles affald og støvsuges. 

Efter en hyggelig fællesspisning var det igen tid til fællessang. 

Fredag var det igen tid til svømning i Rønbjerg. Ikke svømmerne blev på skolen og havde gang i musik og bevægelse. Efter formiddagssang var det tid til ugebrevstimen og afrunding på ugen. Vi fik desuden styr på den kommende uge, hvor Limfjordsskolen holder Åbent hus på torsdag i forbindelse med kulturugen her i Vesthimmerlands kommune. Det bliver spændende med gæster, som vi bl.a. skal lave lidt lækkerier til. 

Ha en rigtig dejlig weekend. 

Mange hilsner fra os alle på Køkken - og motionslinjen

< Tilbage