< Tilbage

Ugebrev - uge 49 - køkken og motionslinjen09-12-2022 - 09:42

Julebag, juleklip, kæmpe juletræ i pyramiden, sne og julebio 

Kære læsere..

En dejlig december mandag, hvor der er tændt 2 lys i adventskransen. Vi gik og cyklede morgenrunden præcis, som vi plejer. Vinden og luften bed i kinderne. Det er ved at blive vinterkoldt. Efter formiddagspausen startede vi på at lave en dej til kryddersmåkager, som vi skal bage i morgen. Der skulle en del forskellige ingredienser i, som vi selvfølgelig skulle dufte og smage på (nogen af dem..). For eksempel dufter kakaopulver rigtig dejligt, men det smager ikke så godt, før det bliver blandet med noget sødt. Dejen blev lækker, og den blev lagt på køl til i morgen. Herefter blev der klippet lidt julepynt. Friluft har været i skoven for at fælde et STORT juletræ til pyramiden, og der skal selvfølgelig noget pynt til. Og vi mangler altså også noget pynt i klassen.

Vi fortsatte med klipningen efter frokost. Her fik vi også et kort besøg af Helena, som var vores volontør sidste år. Det var hyggeligt at se hende igen. Der blev heldigvis også tid til lidt julematematik, inden afslapningsmusikken tonede frem, og massageboldene kom i gang til sidst i timen.

 

Tirsdag startede med dejlig sol til morgengåturen. Det giver rigtig meget energi. Efter pausen gik vi i køkkenet for at bage 100 småkager, som vi kan pynte i næste uge. Vi bagte i vildskab. De duftede fantastisk, men vi var seje og smagte ikke. Vi gemmer dem, så de kan pyntes fint. Der blev også tid til at gå i gymnastiksalen og spille badminton. OG ikke mindst blev der lavet en guirlande på over 10 meter. Det hænger nu fint på det store juletræ i pyramiden. 

Efter frokost kørte vi i IgenIgen butikken på Renovest for at købe ildfaste fade og glas til vores køkken. Det blev vasket af i vores nye opvaskemaskine, da vi kom tilbage.  

Onsdag var der botræning og café'er. 

Torsdag sprang vi morgengåturen over, da der var alt for glat. Men i stedet hyggede nogle elever indendøre med læsning. En anden elev spilllede bold i gymnastiksalen og en sidste var med nogle kammarater til ridefys.

Efter formiddagspausen var der tid til at lave matematik og wow som der blevet knoklet igennem:-)
Så derefter var det tiltrængt massage og afslapning inden frokost. 
Efter en dejlig suppe og pause, var der fællesaktiviteter i skolen. Der var film og kreative sysler. Mon ikke der blev lavet nisserier. 

Fredag var der svømmeundervisning og motion. Tilbage på skolen var der ugebrevstimen, hvor vi fik afrundet denne uge, set Ultra nyt og gennemgået den kommende uge, hvor der bl.a er julekoncert om torsdagen. Det er der mange, som er spændte på. Vi sluttede med afslapning og massage, inden weekenden bankede på døren. 


Ha' en dejlig weekend og husk julehyggen! 


Mange hilsner fra os alle på Køkken og motionslinjen. 

< Tilbage