< Tilbage

Ugebrev - Uge 48 - Køkken og Motionslinjen28-11-2022 - 14:08

Dansk mad, fællespisning og endelig 1. december....

Halløj derude

Limfjordsskolen har fået ny hjemmeside, så fremover kan I læse ugebrevet her:

                                   

                           www.limfjordsskolen-ugebrev.dk


I denne uge tog vi endelig hul på december måned - og dermed er der for alvor gang i julekalendere og pakkekalendere rundt omkring i grupperne. 

Mandag blev der sunget julesang til morgensang og motioneret i gråvejr. Om formiddagen fik vi styr på tirsdagens menu, som denne gang var dansk mad. Vi fik gennemgået opskrifterne og lavet indkøbssedler, så vi var klar over middag. Der var også til til badminton, pengeby på computerne og andre opgaver i klassen. 

Over middag regnede det helt vildt, så vi sprang i busserne og kørte i 365. Her fik vi handlet de mange ingredienser til tirsdag. Tilbage på skolen var der afslapning og massage i klassen. 

Tirsdag var en grå, men mild dag - rigtig novemberdag. Til morgensang sang vi en sang om at bygge en snemand, så nu håber vi på masser af sne...

Efter morgengåturen og formiddagspause gik vi i køkkenerne. På loftet blev der lavet klar til kartoffelmadder med purløg, tomater og mayonnaise. Der bev også stegt fiskefrikadeller med masser af urter og gulerødder i. Hertil blev der snittet og hakket alle de ingredienser (syltede agurker, kapers og gulerødder), som remoulade egentlig består af, udover mayonnaise. Det var der en del elever, der slet ikke var klar over.

I gruppe 1´s køkken blev der lavet en puré af bønner og soltørrede tomater. Det ligende leverpostej. Dertil blev der syltet rødløg. Til dessert blev der lavet lækkert rødgrød med fløde, for det var det allermest danske, vi kunne finde på. Da vi senere spiste det, blev der snakket en del om bedstemødre, der også havde serveret rødgrød...

Desværre følger der jo en del oprydning og opvask med sådan en festmåltid, men da det var klaret, var der heldigvis tid til en omgang Ultranyt, inden afslapning satte et godt punktum for en god dag. 

 Onsdag var der botræning og onsdagscafé'er. 

Torsdag stod i fællessakbets tegn. Med både fællesspisning og fællessang.

En fantastisk dag der startede med en morgensang efterfulgt af en dejlig gåtur i det friske decembervejr. Tilbage på skolen talte vi om, at nu var vi endeligt i december og at det er den første vintermåned. Så vi håber vi snart får sne:-)

Efter en hyggelig pause dækkede vi bord i "Pyramiden". Og vi lavede også noget fint julepynt, så alt var utrolig hyggeligt, da resten af skolen kom til fællesspisning. Heidi havde endnu engang forkælet os med den lækreste julebuffet. 
Efter oprydning sluttede skoledagen med fællessang også i "Pyramiden", hvor vi sang en masse dejlige julesange. 

Fredag var der svømning og motion på skolen. Efter formiddagssang rundede vi ugen af med ugebrev og Ultranyt i klassen. Vi fik også styr på den kommende uge, hvor vi skal begynde med nogle juleopskrifter, måske småkager... Samtidig med vi skal have lavet lidt julepynt til klassen.

Skoleugen sluttede igen af med afslapning og massage. 

Rigtig god weekend. 

Mange hilsner fra Køkken og Motionslinjen. 

< Tilbage