< Tilbage

Ugebrev - uge 7 - Friluftslinjen17-02-2023 - 10:35

Fugle, skrald og cirkus

Mandagens morgensang var særligt spændende. Grønt Råd havde en masse ting, som de viste for os alle. De havde undersøgt hvor meget vand, som bare løber ud i håndvasken til ingen verdens nytte, mens man børster tænder. Og sikke en masse strøm man kan spare, hvis man husker at slukke lyset, computeren og en masse andre ting, når man alligevel ikke bruger dem. Til sidst så vi nogle gode videoer, og vi gik ud på elevernes værelser, og de hængte små huske-skilte op.

 

Så blev det formiddagspause. Derefter var emnet "Vores fugle". Vi så små videoer fra vildkameraet med vores fugle, som bor og spiser mad lige udenfor vores klasseværelse. Ind i mellem var der også en sjov fugl med tophue, som også kunne fløjte - næsten ligeså flot som fuglenes fløjten. Vi snakkede om fuglenes farver, og hvor de vil bygge reder. Højt oppe i træerne eller nede i menneskehøjde? Efter frokost gik vi ud i skoven for at finde gamle fuglereder fra sidste sommer. Vi var så heldige at finde både reder og fugle. Gåturen sluttede af med at gå hen til den døde hare, som vi fandt i sidste uge, for at se om den stadig lå der? Eller ræven havde været forbi og hentet den.

 

Tirsdag så vi filmen "Fuglekrigen i Kanøfleskoven", som handler om de to små fulge Oliver og Olivia, som kæmper med den onde rovfugl Fagin. Efter frokost havde vi aftalt at vi skulle og gå og samle affald, men vi synes vi har samlet rundt om skolen så mange gange. Derfor var vi blevet enige om at køre ned til Brugens og gå ud der fra. Vi gik i forskellige retniger og vi fik samlet en masse affald, der var små glasflasker, en ligther, en skærm fra en bil, dåser og meget mere. Da vi kom hjem igen, hjalp vi hinanden med at sortere glas, metal, farligt affald og plastik fra resten og fik det hele smidt i de rigtige containere.

 

Onsdag var der botræning og cafeer.

 

Torsdag gik vi en kort morgenrunde, så vi kunne være klar til at køre til MASKEBAL i Skovsgård. Da vi kom til Skovsgård blev vi budt velkommen af cirkusdirektøren og fik at vide hvornår vi skulle spise. Vi fik en lækker Cirkus-platte med forskellige små lækre ting - MUMS..... Efter maden var der åben i fokskellige boder, man kunne se tryllekunster, kaste med bolde, besøge spåkonen samt købe candyfloss, popcorn og slush-ice. Der var et band, der spillede op til dans, det var god musik og rigtig hyggeligt. 

 

Fredag var der motion på skolen og svømning. Efter pausen var der morgensang og ugebrevstime.

 

God weekend og god vinterferie!!

< Tilbage