< Tilbage

Ugebrev - uge 1 - Friluftlinjen04-01-2023 - 09:09

Mod lysere tider

Mandag vendte de fleste tilbage på Limfjordsskolen  efter en forhåbentlig god og lang juleferie.

 

 

Tirsdag var første skoledag efter ferien. Vi startede det nye år med vores sædvanlige morgenrunde og det var alle klar på. Efter frugtpausen var der heldigvis blevet et flot solskinsvejr, og vi var ude ved shelterpladsen. Her skulle vi koge vand på forskellige måder. Der blev vist, hvordan man bruger en Trangia, et kogesæt i aluminium og med gasbrænder. Her blev der brugt en kedel til vandet. Der blev også vist en Kelly Kettle. Den er også i aluminium og formet som en højere kedel. Denne er dog hul i midten og fungerer som skorsten for det brænede, som man antænder i en skål i bunden. I denne kan man fyre med stort set alt brændbart fra naturen. Vi fik kogt vand og når nu vi havde vandet, så kunne vi jo lige så godt bruge det fornuftigt og alle fik en kop varm kakao.

 

Om eftermiddagen var vi på gåtur i det gode vejr med nip-nappere og samlede skrald. På morgenrunden havde vi nemlig set at der lå rigtig meget affald alle steder. Vi fandt rigtig meget affald fra raketter og andet fra nytårsaften. Det blev til så meget affald at vi næsten ikke kunne bære det og til sidst var vi nødt til at stoppe og gå tilbage til skolen fordi klokken var blevet mange. Vi fortsætter indsamlingen på de næste turer vi går i byen.

 

 

Onsdag var der som sædvanlig botræning og Cafe om eftermiddagen.

 

 

Torsdag tog vi igen nip-nappere og spande med på morgenrunden. Vi samlede igen en masse affald og har nu en kæmpe dynge, der skal sorteres i næste uge. 

 

Efter formiddagspausen gik vi i gang med faglige opgaver. Det var en skøn formiddag med ro og fordybelse. Det er skønt at lave opgaver med eleverne og følge deres udvikling. Mia var dagens hjælper og hun valgte bogtavet B.

 

Efter frokost var der fællessang i Pyramiden. Vi startede med en Kahoot, som Køkkenlinjen havde lavet. Det var en quiz med forskellige køkkenrelaterede spørgsmål. Det var rigtigt sjov og alle var meget engagerede. Efter quizen sang vi nogle nye og nogle kende sange. Til sidst sang Sara en smuk sang for os mens vi slappede af.

 

 

Fredag var der motion på skolen og i svømmehallen øvede vi os til svømmestævnet. Efter pausen var der morgensang og ugebrevstime.

 

God weekend.

 

 

< Tilbage