< Tilbage

Ugebrev - Uge 46 - Friluftslinjen18-11-2022 - 10:30

Vi laver bål

Mandag var en overskyet dag. Men det forhindrer jo ikke friluftslinjen i at gå sin morgentur. Vi tog Nip-napperne med, så vi kunne samle skrald op langs ruten. Men vi så og hørte også store flokke af gæs, som fløj afsted mod syd. Måske de kan mærke, at det snart bliver rigtigt koldt og vinter? Langs ruten så vi nogle store tidsler i vejkanten. De stak meget mere end et pindsvin.

 

Efter formiddagspausen snakkede vi om Grønt Råd på skolen. Her er det vigtigt, at der også er elever med. Derfor kunne de, der havde lyst til at være med, melde sig til. Fra vores hold var der fire, som havde lyst. Nu bliver det spændende hvem der kommer med i Rådet. Herefter var det tid til at gå i gang med et emne - nemlig: Sådan laver man et PAGODE bål. Og vi lærte også hvordan man snitter gode spåner og tænder et bål. Efter frokost gik vi ud til shelterpladsen, og her var vi delt i fire bålhold, som alle viste hvordan de nu kunne lave deres eget bål. Alle blev rigtigt gode til at lave bål.

 

Tirsdag skulle vi igen tænde bål. Vi delte os i to hold og fik hentet alt vi skulle bruge i skuret og på værkstedet. Da vi kom ud til shelterpladsen gik alle i gang med forskellige opgaver. Daniel og Jonathan byggede pagodebål, Emma, Mia, Rasmus snittede spåner og lavede små optændingspinde, Sif flækkede brænde, Magnus lagde brænde på bålet, Mia og Mathilde øvede sig i at bruge ildstålet. Da der var kommet godt gang i bålet hældte vi vand i kedlen og han den over bålet. Da vandet var varmt var det tid til en velfortjent kop varm kakao - lækkert.

 

Efter frokost gik vi i skoven, hvor vi skulle bruge vores sanser. Vi fandt en cirkel i skovbunden, hvor der ikke var nogle blade, hvorfor mon?? Var det skovnissernes mødested, var det en UFO-landinsplads.....?? Vi fandt ikke ud af det, men cirklen blev vores samlingssted. Vi stilte os i en rundkreds inde i cirklen med hinanden i hænderne og lukkede øjnene. Vi lyttede til skovens lyde og kunne høre blade, der raslede og fugle, der kvidrede. Eleverne fik på skift bind for øjene og skulle følge hinanden rundt i skoven. Alle var rigtig gode til at have tillid til den der kunne se og skulle følge "den blinde" rundt. Til sidst talte Karen til 20 mens alle elever gemte sig bag træerene, heldigvis fandt Karen alle elever igen og vi gik retur til skolen.

 

Onsdag var der botræning og cafeer.

 

Torsdag gik vi ud på en kølig og blæsende morgentur, hvor vi undervejs holdt øje med at mængden af affald ikke blev for stor. Hjemme på skolen holdt vi pause og efter den, var der tid til afgang ned på Biblioteket. Turen derned foregik for de fleste på gåben, en enkelt kom direkte fra ridning og en anden kom fra køkkentjans og måtte køres. På biblioteket fandt alle 3 bøger som de syntes var noget for dem, med lidt hjælp og guidning. Disse skal bruges på vores torsdage, som jo fremadrettet bliver "fagdage" om formiddagen. Et par stykker fik et lift med bilen hjem og hjemme var vi så klar til frokost.

 

Over middag var der fællessang, der var både skønsang, boogie woogie og afslapningsmusik. Til sidst overlap i grupperne og så afslapning.

 

Fredag var der motion og svømning og efter pausen var der morgesang og ugebrevstime.

 

God weekend.

< Tilbage