< Tilbage

Ugebrev - Uge 10 - Friluftslinjen10-03-2023 - 10:28

Sne - sne - sne - sne.... og pandekager!!

Mandag var temaet igen fugle. Efter formiddagspausen delte vi os i to hold. Det ene hold gik i værkstedet og gik i gang med at bygge to fuglekasser mere, der blev savet, boret og hamret. De blev valgt at bygge fugle kasser til mejser. Hvorfor skal vi vide det? - Det er jo fordi de forskellige fugle har forskellig størrelse. Og så skal vi huske at lave flyvehullet i redekasserne i de rigtige diamater. Til mejser har vi lavet et hul på 32 mm. Efter frokost hængte vi redekasserne op i træerne ved shelter-skoven, og vi tog hensyn til, at kasserne blev hængt op ca. 1,5 meter over jorden. Nu venter vi bare på, at fuglene bliver kærester/ finder en mage og flytter ind i deres nye lejlighed. 

Det andet hold gik ud for at finde de fuglekasser, der allerede havde hængt i træerne i nogle år, de trængte nemlig til at blive tømt. Med et ko-ben tog vi kasserne ned fra træerne og tog taget af. Det var lidt forskelligt hvad vi fandt inde i kasserne, nogle var tomme, nogle var der lidt jord i. En af dem var der en fin rede i og i reden var der noget hvidt og uldent, da vi kiggede op i træet over kassen, så vi en Pom-pom af garn og vi blev enige om at det var den fuglene havde plukket af til at fore reden med. I en anden kasse fandt vi et fint hvempebo. Alle kasserne blev tømt og hængt op igen.

Efter frokost gik det andet hold en tur, hvor eleverne skiftedes til at bestemme, hvilken vej vi skulle dreje. Vi gik gennem skoven og ned til den store sten. Vi kom forbi stedet hvor der i nogle uger har ligget en død hare, men den lå der ikke mere. Vi gik ned på havnen og op gennem byen, hvor vi så en gravemaskine, der var ved at fylde sand i et hul. Tilbage på skolen viste det andet hold os hvor de havde hængt fuglekasserne op. 

 

Tirsdag

Snestorm?? JUBII. Vi skal ud at gå i sne. Morenturen blev ekstra spændende, for sådan en dag er snemaskinerne i gang på veje og stier. Friluftslinjen har jo altid det varme udetøj klar, så vi nød det bare. Om formiddagen blev der bygget den sidste fuglekasse i vores dejlige værksted. Dem der i blev i klassen arbejdede videre på vores knage til shelteret. Nogle knage var pudset færdig, så de skulle have boret huller til op hæng. Nu er vi også snart færdige med kangene. Det bliver godt, når vi kommer til en varm forårsdag, hvor vi kan arbejde og til varmen og hænge jakken på knagen. Efter frokost spillede vi vendespil om fugle. Vi havde også købt et nyt spil, som vi fik afprøvet. En snestrom slår os ikke ud. 

 

Onsdag var der botræning og cafeer.

 

Torsdag var en anderlede og spændende dag. Formiddagen gik med at gøre klar til at lave bål og pandekager, for om eftermiddagen fik vi gæster. Der er Kulturuge i Vesthimmelands Kommune og Limfjordsskolen havde inviteret til åbent hus. Alle der havde lyst var velkomne til at komme og se hvad vi laver på de forskellige linjer. Hos os kunne man bage pandekager og få en kop kakao eller kaffe - det hele lavet på bål selvfølgelig. Lige inden vi startede sneede det rigtig meget, men det holdt op lige inden gæsterne kom. Det begyndte dog at sne igen og det var rigtig hyggeligt. Vi fik besøg af en masse bedsteforældre og et par forældre, som syntes det var hyggeligt med bål og sne. 

 

Fredag var motion på skolen og svømning. Efter formiddagspausen var der ugebrevstime. 

 

God weekend. 

< Tilbage