< Tilbage

Ugebrev - uge 13 - Køkken og motionslinjen27-03-2023 - 09:54

Emneuge omkring affald og genanvendelse. Besøg på skraldeskolen, påskeoverraskelse og tur i badeland

Kære forældre, familie, venner og bekendte 

 

Så gik sidste uge inden påskeferien - og i denne uge er vi blevet meget klogere på affald, affaldssortering og genanvendelse. I Vesthimmerlands kommune er man nemlig begyndt at sortere i endnu flere forskellige skraldespande, så mest muligt kan blive brugt igen. 

Vi sorterer nu pap, papir, plast, metal, glas, farligt affald, drikkekartoner, madrester og rest affald. 

Mandag efter morgensang stod den på frisk luft og motion. Tilbage i klassen blev der snakket om weekenden og oplevelser. Formiddagen stod på arbejde med affald og genanvendelse. Over frokost tog vi handskerne på og affaldstængerne frem. Vi skulle nemlig i gang med at samle affald i skolens nærområde og i Løgstør by. Vi samlede cirka en times tid - og det blev godt nok til meget affald. Det er svært at forstå, at folk bare smider ting i naturen i stedet for at bruge de opstillede skraldespande eller tager affaldet med hjem. Tilbage i klassen så vi en film om Skraldeskolen, som skulle besøge om tirsdagen. Her skal vi nemlig blive endnu klogere på affald. 

Tirsdag var vi tidligt ude af døren, faktisk før morgensang. Vi kørte mod Renovest, hvor Isa stod og tog imod os. Hun vidste ALT om skrald, og hvordan man sorterer det rigtigt. De havde smarte skraldespande med vinduer i, så man kunne se, hvad der var smidt ud. Vi havde mange spørgsmål, men Isa kunne svare på dem alle. Til sidst kom vi til skraldeeksamen, men den bestod vi flot! Intet problem der! Bagefter blev vi vist rundt på genbrugspladsen og så de mange containere. Vi smed pap i og så, hvordan det blev presset fladt. Vi så også, hvordan de håndterede de store bjerge af plastik, der blev presset til "baller", så de kan køres videre til en anden fabrik, der kan smelte det om igen. Vi sluttede af i Genbrugsbutikken, hvor der er mange spændende ting. Flere ønskede at komme på handel derude en dag.

Hjemme igen var der frokost og velfortjent pause, inden vi fortsatte med skraldet. Nogle tog ud i byen og fandt mere, mens andre så 2 videoer med genbrug af plastik og glas. Bagefter var det tid til ultranyt, faglige opgaver og uno, inden der var velfortjent afslapning.

Onsdag var der botræning og onsdagscafé'er. 

Torsdag stod på morgensang og motion. Philip fik også styr på formiddagsvognen med frugt, kaffe, te osv. Om formiddagen var vi en tur på biblioteket, og inden middag mødtes vi alle i pyramiden, hvor emneugen omkring affald blev afrundet. Alle elever fik overrakt et fint diplom og er nu uddannet "skraldeagenter", som har styr på affald og korrekt sortering. 

Over middag var der fællessang og en påskeoverraskelse. Påskeharen kom forbi, og så skulle der ellers findes påskeæg rundt omkring i bodelen - mums. 

Fredag var der sidste gang svømning inden påskeferien, så vi havde fået lov til at komme i badeland. Det er altid et hit. Hjemme på skolen blev der sunget og gjort klar til ferien. Ugebrevstimen gik med at få snakket ugens oplevelser igennnem, og vi fik snakket om folks ferieplaner. Alle glæder sig til ferie - og masser af påskehygge og påskeæg. 

Ha en rigtig god ferie. Vi ses efter ferien. 

Mange hilsner fra os alle på Køkken og motionslinjen

< Tilbage