< Tilbage

Ugebrev - Uge 10 - Køkken og Motionslinjen06-03-2023 - 09:25

Sol, sne og åbent hus....

Kære forældre, søskende, venner og bekendte


Så kom vi til uge 10 - og mandag startede med det dejligste kolde solskinsvejr. Himlen var helt blå, og kulden bed lidt i vores kinder på morgengårturen. 

Efter morgensang og gåtur så vi filmen "Turen der gik i fisk", som handler om nogle børn, der har epilepsi. Josefine M. havde nemlig anbefalet os den film, så vi alle kan blive klogere på, hvad epilepsi er, og hvordan det nu er med anfald. 

Om formiddagen fik vi styr på, hvad vi skal lave til vores åbent hus arrangement på torsdag i forbindelse med kulturugen. Vi tænker at lave nogle smagsprøver og lidt lækkerier, som gæsterne kan smage. Vi fik derfor styr på ingredienserne og opskrifterne, og der blev lavet indkøbsliste. Herefter smuttede Sebastian, Fie og Lisbeth på cyklerne og fik handlet ind. Resten blev i klassen og lavede diverse opgaver. 

Over middag gik turen til biblioteket, da mange af vores bøger skulle afleveres eller genlånes. Vi sluttede med afslapning i klassen. 

Tirsdag var det helt hvidt af sne over det hele - 15 cm målte Joachim sne-dybden til, da vi gik morgenrunden. Det var SÅ flot, og faktisk var det ikke ret koldt, men alligevel fik alle røde kinder. Efter formiddagspausen var det gik til at gå i køkkenet. Vi skulle lave smagsprøver til Åbent hus arrangementet torsdag. Der blev skåret rugbrødsstave, ribbet grøntkål og lavet æbleringe, så det var en lyst. Eleverne arbejdede super koncentrerede. Alt skulle i ovnen lææææænge og ved lav varme, så derefter var det blot at vente. Og vente... 

Efter frokost havde vi egentlig sankket om at kælke, men vinden var taget til, og det var igen begyndt at sne, så i stedet gik vi i klassen og så UltraNYT. Vi startede også på at se Den Store juniorbagedyst. Hold op, hvor var de dygtige, men alle var enige om, at det er godt, vi ikke har SÅ travlt, når vi er i køkkenet. Vi sluttede af med et spil uno, mens andre slappede af og fik massage.


Onsdag var der botræning. 


Torsdag havde Joachim fået fri, da han skulle noget ret vigtigt. Hans søster blev nemlig færdiguddannet - og det skulle selvfølgelig fejres. Vi andre fik morgenmotion, og Philip fik styr på formiddagsvogenen med frugt, kaffe, te osv. 

Formiddagen blev brugt på at blive klar til vores Åbent hus over middag. Der blev forberedt sund vaffeldej med havregryn i, lavet skilte til smagsprøverne og gjort klar i klassen. 

Over middag var alle ret spændte. Ville der mon komme nogle gæster, havde vi smagsprøver nok osv.? Heldigvis kom der en del - og folk var ret vilde med de sunde lækkerier, som vi havde forberedt. Der blev desuden bagt masser af vafler undervejs, så vi havde nye forsyninger. 

Vi sluttede med at høre Musiklinjens indslag. De var super gode og gav den gas. 

Fredag gik turen for langt de fleste igen til Rønbjerg, hvor skulle svømmes. Der blev svømmet mange baner, og nogle fik lavet udspring fra vipperne. Tilbage på skolen var det tid til ugebrevstimen, og vi fik samlet op på ugen der gik og kigget på den kommende uge. I næste uge tager vi nemlig på tur om tirsdagen. Her skal vores linjen besøge Kornets hus, som er et nyt oplevelsescenter med korn og madoplevelser. Det bliver spændende, og vi glæder os. 

Vi fik desuden snakket om weekendplaner og afsluttet med afslapning. 

Ha en rigtig dejlig weekend. 

Mange hilsner fra os alle på Køkken - og motionslinjen

< Tilbage