< Tilbage

Ugebrev - Uge 9 - Friluftslinjen03-03-2023 - 10:04

Vinteren slutter og foråret er på vej.

Mandag var der frostvejr, så vi har stadigvæk brug for huer og vanter på morgengåturen. Heldigvis kom solen hurtigt frem. På vores runde opdagede vi, at der var blevet fældet en masse store træer. Derfor blev vi nødt til at stoppe op og gå ind og stå ovenpå træstubbene. Solen havde sørme også vækket nogle forårsblomster. Vi så et par flotte orange krokus. Dagens emne var fugle. De fugle, som vi havde optaget film af i busken lige udenfor klasselokalet, skulle vi lære lidt mere om. Vi fandt ud af at de små fugle har flere fjender. F.eks. katten og en spurvehøg. Det kom der en sjov leg ud af. "Spurvehøgen kommer". Efter frokost delte vi holdet i to. Det ene hold gik i værkstedet for at bygge fuglekasser. Der blevet savet , hamret og boret, og vi nåede næsten at får to kasser færdige. Det var nogle seje håndværkere vi havde i værkstedet.

 

Det andet hold var på naturtur ned til kanalen og fjorden. Der var så vindstille at vandet var helt blankt som glas, det var rigtig flot. Vi gik over broen ved Limfjordsmuseet og langs kanalen hen til vinterbadeklubben, så gik vi ud på molen for vi skulle lige mærke på vandet. Det var faktisk ikke så koldt, men der var dog ikke nogen af os, der havde lyst til at hoppe i. Vi gik tilbage over den anden bro og videre langs kanalen. Vi en sjov platform med nogle store orange stolper, måske er den til når der skal laves noget arbejde ude på fjorden. Det var så hyggeligt at vi glemte tiden og pludselig havde vi travlt med at komme tilbage, så derfor tog vi den stejle bakke op til Christians Minde - det var lidt hårdt, men ved fælles hjælp klarede vi den :-)

 

Tirsdag startede dagen med at vi gik i biografen. Her så vi en animationsfilm - en siencefictionfilm om "Lille Allan". Det var en rigtig god film. Tilbage i skolen fik vi en pause og vi snakkede om filmen. Derefter var der frokost. Over middag delte vi os igen i to hold. Værkstedshoildet fik bygget fuglekasserne færdige og hængt dem op i vores lille skov rundt om shelterpladsen. det var tre stolte håndværkere der sagde "værsgo" til fuglene. " Nu kan I god begynde at kigge indenfor i kasserne og se, om de er gode at bygge rede i?"

 

Det andet hold gik ned til byen for at handle ind til næste uge hvor skolen har Åbent Hus torsdag eftermiddag og Friluft inviterer på pandekager, kakao og kaffe på shelterpladsen. Kassedamen i Coop 365 syntes at det lød hyggeligt med pandekager på bål, så vi inviterede hende til at komme, hvis hun har lyst. 

 

Onsdag var der botræning og cafeer. 

 

Torsdag var der koldt fra morgenstunden, men solen skinnede fra en skyfri himmel og det var smukt at gå morgenrunden. På vejen hørte vi en motorsav, der er nemlig ved at blive fældet en masse store fyrretræer langs med vores rute. Da vi kom tilbage til skolen snakkede vi om dagen og at vi har skiftet måned og årstid. Vi var enige om at det er dejligt at solen skinner mere og mere for hver dag der går og vi glæder os til at slippe for huer, vanter og tykke jakker. 

 

Efter pausen var Jonathan dagens hjælper og han valgte bogstavet "K" vi snakkede om ord, der starter med "K" og fandt en masse, som vi hjalp hinanden med at stave. Vi spillede en masse sjove interaktive spil på tavlen, med en pen i hånden kan man flytte ting på tavlen på samme måde som man bruger musen på en computer. Eleverne var oppe på skift og svare på spørgsmål om dyr og lave puslespil og vendespil. Det var rigtig sjovt og alle var gode til det. 

 

Frokosten var i dag fællesspisning i pyramiden og Heidi havde lavet en lækker buffet til os - mums.... Efter frokost var der fællesang og der var gang i den. Først sang og spillede musik-linjen to numre for os og de var rigtig gode. Da vi alle skulle synge sammen fandt Stig og Sarah en masse forskellige instrumenter frem og der blev sunge og rokket med - det var FEDT!!!

 

Fredag var der motion på skolen og svømning. Efter pausen var der morgensang og ugebrevstime. 

 

God weekend.

< Tilbage