< Tilbage

Ugebrev uge 9 Musiklinjen02-03-2023 - 10:48

Musik, film og følelser

Mandag

Så blev det hverdag igen efter en tiltrængt vinterferie, hvor nogen havde været hjemme på ferie, og andre havde været på Lejr i Hundborg. 

Vi tog på musiklinjen hul på et nyt tema - nemlig musik, sanser og følelser, som vi arbejde med de næste 2 uger. Mandagen bød først og fremmest på et glædeligt gensyn med klassen ovenpå ferien, men naturligvis også forskellige undervisningsaktiviteter. Efter vores sædvanlige opstart lagde vi ud med spejldans, hvor vi parvis skulle spejle hinandens bevægelser - det krævede på kreativitet og opmærksomhed på sin partner.

Efter dansen gik vi i gang med at lære Tobias Rahims sang "Når mænd græder". Vi arbejdede både med at lære at synge sangen, men især også med at forstå teksten og temaet i i sangen om at holde sine følelser tilbage og de konsekvenser, det kan have.

Ovenpå frokosten skulle vi igen på dansegulvet - denne gang for at danse omvendt spejldans, hvor det gjaldt om ikke at gøre det samme som sin partner. Det var sværere end man lige skulle tro.

Skoledagen sluttede som vanligt med Ultranyt og diskussion af historien, hvorefter vi lod roen sænke sig til afslapning.

 

Tirsdag

Dagen startede lidt anderledes end normalt, da vi skulle i biografen kl. 9, og der blev derfor ikke tid den sædvanlige morgensamling. Vi så filmen "Lille Allan - den menneskelige antenne". Filmen handlede om en dreng, hvis far og mor skal skilles, og som derfor skal flytte til en ny by. Her møder han bl.a. en UFO-entusiast og får besøg af et rumvæsen. Filmen berører nogle af de samme temaer om at holde følelser tilbage, som vi også arbejdede med i Tobias Rahims sang.

Efter filmen var der tid til en kort skoletime, hvor vi lige kunne nå vores sædvanlige opstart med dagens hjælper, goddagsang og bevægelse, og der blev også tid til at arbejde lidt videre med "Når mænd græder".

Efter frokost diksuterede vi filmen, hvorefter der lige var tid til at repetere spejldansen - med nye partnere, inden skoledagen sluttede med Ultranyt og afslapning. 

 

Onsdag

Botæning og caféer


Torsdag

Idag havde Ida, den nye pædagogmedhjælper 1. dag, inde hos os på Musiklinjen. Efter en varm velkomst til morgensang, blev Ida elllers kastet ud i alle de spændendende ting vi laver, inde hos os. Hun klarede det bare super godt og faldt helt naturligt ind i vores holdånd. Vi glæder os til at lære Ida endnu bedre at kende.

Torsdag er som sædvanligt vores fagdag, hvor eleverne hver især arbejder med deres individuelle opgaver. Efter en god halv times koncenteret arbejde, skulle vi lige ud og røre stemmebåndene lidt og spille vores sang Svend Åge, på instrumenter. Derefter stod den på fællesspisning og fællessang i Pyramiden, hvor Musiklinjen fik mulighed for at optræde med "Karamel til dit gebis" og "Svend Åge", foran alle de andre elever. De var bare SÅ gode og fik et kæmpe bifald fra publikum. Vi fik skrålet med på en masse 80`er hits og sluttede dagen af med afslapning, til rolig og stemningsfuld musik.

Om eftermiddagen var der fastelavn, og der blev slået katten af tønden, og både kattedronning og kattekonge skulle findes på musiklinjen - nemlig Josephine og Jens. Godt gået!

Fredag

Nu står weekenden for døren og foråret har allerede vist sig fra sin bedste side, de sidste par dage.

Traditionen tro, var en del elever taget til Rønbjerg for at svømme baner. Efter morgensang, gik vi ud i klasserne for at gennemgå ugebrev og se Ultranyt.

Her fra Musiklinjen, vil vi bare ønske jer alle en rigtig god ( og forhåbentlig) solrig weekend.

 

 

< Tilbage