< Tilbage

Ugebrev - Uge 7- Kunst og dansk17-02-2023 - 10:35

FERIE JUBII!!!

Kære Forældre.

I denne uge har vi afrundet vores Tema om Bolivia, men Verdensmålene slipper vi ikke helt endnu!

Mandag startede dagen i pyramiden med en længere morgensamling.

Elevrepræsentanterne i GRØNT RÅD havde lavet et fint oplæg til de øvrige elever på skolen. De fortalte om nogle forsøg de havde lavet med vandforbrug på skolen og de havde lavet en lille film med forslag til "GODE VANER"!!! GODE VANER handler om at SPARE PÅ VARMEN! SPARE PÅ VANDET! SPARE PÅ STRØMMEN! Endvidere havde de lavet fine plakater, som eleverne kunne hænge om i deres grupper og på egne værelser. På onsdag får alle elever udleveret et termometer, som skal hænge op på værelserne, så de selv kan holde øje med temperaturen - De Grønne Råd anbefaler 20 grader på værelserne og i klasserne.

Vi fik en længere snak på klassen om, hvad man kan gøre hvis man halvfryser!! Man kan tage en ekstra trøje på, uldsokker og undertøj eller man kan tage et tæppe over sig, det er nemli`rigtig hyggeligt! Det Grønne Råd, håber på at kunne spare 5 % på skolens energiforbrug i det nye år, så de GODE VANER, håber vi bliver en succes!!!

Efter 10 pausen kiggede vi igen på LÆSERAKETTEN og læste og så film om endnu to børn, som lever i Bolivia. To af børnene boede i en stor by i Amazonas, som ligger i 4000 m højde. Her er mange fattige, men overlever bl.a. ved at dyrke deres egne grøntsager. I Bolivia dyrker mange kartofler, det har de gjort i flere tusinde år. Indianerne i Sydamerika dyrkede kartofler længe før kartoflen kom til Europa.

Over middag gik vi ned og handlede ind i 365 i Løgstør. Vi fik også afleveret alle vores biblioteksbøger på biblioteket.

Tirsdag skulle vi lave endnu en nationalret fra Bolivia -  denne gang var det kartoffelsuppe med qiunoa og grøntsager, samt traditionelle osteboller uhmm...!!! Vi læste opskrifterne igennem og eleverne var ivrige for at hjælpe med at tilberede maden. I mens suppen skulle koge blev der dækket bord og nogle fik tid til at spille UNO, som de også gør i Bolivia!! Da suppen var færdig kunne vi nyde den  med de friskbagte boller til . .uhmm! Det er spændende at smage lidt anderledes mad end vi er vant til og alle var friske på at smage, det er bare alletiders.

Over middag var der motion i gymnastiksalen, denne gang var det Fitness eller rettere cirkeltræning og der kom sved på panden. Olivia og Catharina var ude at cykle en frisk tur sammen med Annemette.

Onsdag havde eleverne botræning og de fleste skulle pakke kuffert til lejr eller ferie i næste uge. Over middag var mange i skole til spillecafe`, Motion og Kreativ cafe`.

Torsdag var hele skolen inviteret til MASKEBAL i Skovsgård, hvor temaet var Cirkus! Det blev en rigtig sjov dag, hvor eleverne mødte tidligere elever fra Limfjordsskolen og andre kammerater fra andre STU tilbud.

Fredag var der svømning i Rønbjerg og motion på skolen inden morgensamling og ugebrev i klassen.

Vi ønsker jer alle en rigtig dejlig VINTERFERIE!!

Mange hilsener fra

elever og personale på Kunst og Dansk 


< Tilbage