< Tilbage

Ugebrev - Uge 6 - Friluftslinjen10-02-2023 - 10:30

Uge sex

Mandag startede skolen op med temaet "uge sex".  Vi gik en frisk morgentur, og tilbage i klassen fik vi styr på dagens skema. I klassen arbejdede vi med kroppen, og hvad der sker når man bliver ung og voksen. Et par af eleverne var også på et hold med skolens sexualvejleder. I løbet af ugen, bliver eleverne tilbudt undervisning med seksuakvejlederen. Efter frokost gik vi en tur i skoven, hvor vi lavede en opgave det hedder: Her står jeg. Derefter gik vi videre gennem skoven og forbi stenen. På hjemturen opdagede vi en død hare. Den lå så fint, som om den bare gemte sig, men den var desværre død. "Mon ræven ville komme forbi om natten og spise den?" var spørgsmålet. 

 

Tirsdag var temaet venner og følelser. Vi snakkede om forskellige følelser som glad, ked af det, vred, bange, forskrækket osv. Karen viste os med sit eget ansigt, hvordan det kan se ud - det gav nogle sjove billeder :-) Vi snakkede også om at være venner og hvad forskellen er på at være venner og kærester. Til sidste spillede vi billedlotteri med forskellige ansigtsudtryk. 

 

Efter frokost gik vi en tur i skoven og lavede en øvelse, hvor det gjalt om at stole på hinanden. Vi stod i en rundkreds og en person stod i midten, han eller hun skulle slappe af og lade sig falde frem, tilbage eller til siden. Alle i rundkredsen skulle gribe personen og sikre at han eller hun ikke faldt. De elever, der havde lyst prøvede og de var ret gode til det.

 

Vi gik videre, for vi skulle se om ræven havde spist haren. Da vi fandt haren lå den stadig lige så fint og der var ikke nogen, der havde spist af den. Vi snakkede om at det nok er fordi, der er så koldt at den ikke lugter og så ved ræven ikke at den er der. 

 

Onsdag var der botræning og cafeer.

 

Torsdag var der meget koldt og blæsende, så det var lidt koldt at gå morgenrunden. På turen så vi et skilt med en reklame for et cirkus, der kommer til Løgstør i vinterferien. 

 

Efter formiddagspausen delte vi os i to hold. Det ene hold gik i et andet lokale og arbejde med nogle dilemmaer man kan blive udsat for som teenager. De snakkede også om grænser og online brug af billeder. Det andet hold blev i klassen og spillede nogle forskellige spil om kroppen, det var ret sejt for vi brugte den interaktive tavle i klassen til at spille på. Eleverne var gode til det, selvom tavlen drillede og åbnede alt muligt på computeren, selv om vi ikke skulle bruge det til noget. 

 

Efter frokost sluttede vi ''Uge sex" af med at se filmen "Kærlighed ved første hik", som handler om venner, kærester, følelser, kys, kondomer, forelskelse, og meget mere.

 

Fredag var der motion på skolen og i svømemhallen blev der svømmet en masse baner.

 

God weekend.

< Tilbage