<

Ugebrev - uge 11 - Kunst og Dansk17-03-2023 - 10:43

Mere ØKOLOGI - Indkøb, madlavning og økonomi.

Hvor går Studieturen hen for os i år.....?? 

Kære Forældre mv.

I denne uge har vi arbejdet videre med emnet Økologi.

Mandag:

Anna, Kirstine, Olivia og Laura kiggede på billeder af gårde fra fortiden og nutiden og vi fik en god snak om hvad forskellen var. Vi lavede også spændende opgaver på holdene om forskellene på konventionelt landbrug og økologisk landbrug. Vi så filmen om "Dyrene på landet" som vi startede med i sidste uge.

Johanne, Silja, Julie og Nanna lærte om Naturens Kredsløb. I naturen bliver alt brugt igen og igen!  Det affald der er i naturen kommer fra os mennesker!

Vi så et par korte film og to forskellige økologiske landbrug med dyr. Vi lærte bl.a. at dyrene skal have økologisk foder og at der er bedre dyrevelfærd på de økologiske gårde. Herefter arbejdede eleverne med skriftlige opgaver om økologi.

Silja og Maren gik i gang med at ramme billeder ind og lavede en ny udstilling i pyramiden:-)

Over middag kunne eleverne vælge om de ville lave glaskunst sammen med Annemette, eller om de ville ud og gå en tur i den noget friske vestenvind. Der blev fremstillet rigtig flotte glasværker og gået en dejlig frisk tur. Til sidst sluttede vi gåturen af med en god gang ultranyt hjemme i varmen i klassen. 

Eleverne fik at vide, hvor studieturene går hen i år. Kunst og dansklinjen skal til København. Eleverne blev glade. Vi skal rejse med både bus og tog, det bliver rigtig spændende, mere information om turen følger. Vi sender jer en mail og program for turen til jer inden påskeferien.

Efter påske begynder vi på begge hold at arbejde med studietursforberedelser. Vi skal læse og lære om København og forberede os på de ting vi skal opleve. Det bliver så sjovt og spændende og vi glæder os rigtig meget.  

Tirsdag startede vi i klassen med at kigge på hjemmesiden "I love ØKO", hvor man kan finde opskrifter og inspiration til økologisk madlavning. I fællesskab kom eleverne frem til at torsdagens menu skulle være Indisk suppe med røde linser, samt hjemmebragt groft brød.

Bagefter arbejdede nogle af eleverne med danskfaglige opgaver og der blev rimet og regnet til den store guldmedalje. Andre elever arbejdede videre med glaskunst arbejde. Eleverne er blevet så gode og kreative nu, at de er begyndt at fremstille deres egne smukke værker, som de selv tegner fra bunden af.

Over middag var nogle nede og handle økologiske madvarer til den indiske suppe og grovflütes vi sammen skal lave på torsdag. Andre var i gymnastiksalen og fik sved på panden, imens de lavede cirkeltræning, de er blevet så gode til det, og man kan se hvordan de nyder og hygger sig med det og hinanden. Til sidst samledes vi alle inde i klassen og så fortalte indkøbsholdet, om alle de spændende ting de havde været nede og købe. Vi sluttede alle af, med en god omgang Ultranyt. 

Onsdag havde vi botræning og cafeer. 

Torsdag lavede vi lækker vegatarisk Indiske suppe med masser af grøntsager og røde linser i. Det blev en super lækker suppe, og nogle lækre grovflütes vi fik til frokost. Vi er blevet så gode til at læse og følge en opskrift, samt at snitte, skære, bage, koge og stege. Måske linjen gemmer på nogle fremtidige køkkenelever. Efter frokost havde vi fællessang, hvor Køkkenlinjen fortalte og vidste billeder fra deres tur til Kornetshus i tirsdags. 

Hov allerede fredag, hvor blev ugen lige af, det går så stærkt når man er her på Limfjordsskolen og hygger sig og har det rart, tiden flyver afsted. Vi fik sluttet ugen af med ugebrev, næste uges program, ultranyt og at høre om, hvad vi hver især skal lave i weekenden. 

Rigtig god weekend  

Kærlig hilsen

Alle på Kunst- og Dansklinjen

<