<

Ugebrev - Uge 13 - Kunst og dansk31-03-2023 - 10:35

AFFALD - GENBRUG - GENANVENDELSE

Jaa... OG PÅSKEFERIE!!

Kære Alle.

I denne uge har hele skolen haft emneuge om AFFALD - vi har lært om affaldssortering - genbrug - genanvendelse.

Mandag blev eleverne på Kunst og Dansklinjen præsenteret for ugens program og vi så en lille video fra Skraldeskolen på Vesthimmerlands Forsyning. Her skulle alle skolens elever ud og have undervisning af Isa, som er ekspert i AFFALD!! Både mandag og tirsdag skulle vi spise frokost kl.11.15, da vi skulle være klar der ude kl.12-14.

Isa mødte os på P-pladsen og bød os indenfor på SKRALDESKOLEN - herinde lærte vi om alle mulige slags affald og hvordan vi sorterer det! Vi har fået nyt affaldssorteringssystem i grupperne og på skolen, så alle elever kan komme af med deres affald på den rigtige måde. Isa fortalte også hvorfor det var så vigtigt at vi alle sorterer vores affald i stedet for at blande det hele sammen!! Man kan nem`li genbruge eller genanvende det allermeste affald. Altså vores gamle jern, dåser mv. kan blive smeltet om og lavet til nye dåser. Vores gamle plastikflasker kan blive til fleezetrøjer, gamle bildæk kan laves om til gulve . . .osv osv. Det er ret vildt!! Men det allerbedste er jo hvis man kan genbruge ting, så man ikke skal bruge energi på at genanvende affaldet.

På GENBRUGSPLADSEN har der en kæmpe STOR butik - hvor vi bagefter var inde og kigge. Wow der var mange god sager!! Vi fandt nogle gamle krukker, som vi købte billigt og bragte hjem i klassen, så skal vi se om vi kan give dem "nyt liv"!!

Tirsdag gik vi i gang med vores "genbrugsprojekt"!! De gamle beskidte krukker blev først vasket. Herefter skulle de have grundmaling og to gange farvet maling, og tilsidst skulle de dekoreres!!

Eleverne kastede sig ude i projektet med god energi - og snart var der gang i malerruller, pensler, kitler og hele molevitten . . og krukkerne begyndte at ændre karakter . . .!!

Og SELVFØLGELIG skulle alle elever også ud at samle affald i denne uge. De første to hold - Silja og Johanne, og Catharina og Nanna gik afsted tirsdag over middag . . .og de samlede MEGA meget affald sammen, som de slæbte med hjem til skolen for at få det vejet!!

Torsdag Arbejde Johanne, Silja, Nanna og Catharina videre med deres genbrugsprojekter, mens de andre var ude og samle en masse skrald, så vi kunne få rigtig mange kilo i sækken, inden den skulle vejes. Selvom naturen ikke vidste sig fra den mest taknemmelige side gik eleverne med højt humør og samlede skraldet sammen, for vi gør jo noget godt for naturen, som Laura sagde. Efter ti pausen arbejde alle videre på deres fine krukker. Mange af krukkerne er nu blevet færdige eller næsten færdige, så efter ferien er flere af dem, klar til at blive plantet i. Klokken 11.30 mødtes vi alle i pyramiden, nu skulle det afsløres hvor mange kilo skrald hele skolen havde fået samlet. Vi på Kunst og Dansk havde samlet hele 9 kilo skrald. På hele skolen var der blevet samlet 30 kilo skrald, tænk sig engang, hvor meget skrald andre smider i naturen, godt vi har nogle super skraldeagenter her på skolen til at rydde op i naturen. Vi fik også en hilsen fra Isa, som var vores lærer på skraldeskolen, hun havde også lavet diplomer til alle de dygtige elever, som nu kan kalde sig skraldeagenter. 

Fredag Så blev det tid til en dejlig afslutning på en skøn og lærerig uge. Vi har lært meget og hygget os meget. Vi fik afsluttet ugen med at se ultranyt og hørt om hinandens ferieplaner. Vi fik også talt om, at vi efter ferien skulle starte op med at forberede vores spændende studietur til København. Ihh hvor vi altså glæder os. 


Rigtig god ferie 

Kærlig hilsen 

Alle på Kunst- og Dansk-linjen. 

<