<

Ugebrev- Uge 11- Musiklinjen17-03-2023 - 10:35

Musik, rim- og remser, vi tar´ nye chancer...

 

Mandag:

Som appetitvækkeren måske meget godt påpeger, fik vi taget hul på et helt nyt forløb på Musiklinjen. De næste uger, skal vi nemlig arbejde med rim og remser. Vi skal lære, hvad rimer og remser er for noget, vi skal lære om de mange forskelige typer rim, der findes, vi skal mime rim, rappe rim og selv forsøge at skrive vores egne rim. Og vi skal som sædvanlig gøre det, på de sjoveste, skøreste og mest kreative måder.

Efter vores faste musikalske morgenprogram, med goddagsang og bevægelse på gulvet, lagde vi ud med at lære remsen Nede i Fru Hansens kælder. Herefter fik vi sat sjove og spændende rytmer til med fagter, og eleverne blev opdelt i to hold, hvor hvert hold skulle holde styr på deres egen remse og rytme. Det var sværere, end man lige forestiller sig. Efterfølgende roterede vi, så holdene fik prøvet begge rytmer.

Derefter var det blevet tid til lidt tavleundervisning. Vi lærte lidt om bogstaverim og enderim, og så gennemgik vi Jakob Martin Strids skøre og herlige digt, Medister-minister Fister.

Efter frokost så vi Ultranyt, inden skoledagen sluttede med på afspænding på madrasserne.

 

Tirsdag:

Tirsdag startede som vanligt med morgensamling, dagens program og gåtur. Efter vores faste opstart i klassen med goddagsang og bevægelse arbejdede vi videre med vores tema om rim og remser. I dag skulle vi lære ny sangleg - Killi Milli Maxi - hvor vi både skulle have gang i sangstemmer, krop og lære nye rim og remser. Det var udfordrende, og vi konstaterede, at det er hårdt arbejde at lære nyt.

Her efter arbejdede vi videre med vores forløb på Gyldendal, hvor vi i dag arbejdede med enderim og hørte om de bandende Badutter, før vi gik til en velfortjent frokostpause.

Efter frokost repeterede vi "Fru Hansens kælder" og byggede nye elementer på, inden skoledagen sluttede med Ultra Nyt og afslapning.


Onsdag:

Botræning og caféer

 

Torsdag: 

Idag skulle der igen arbejdes med de faglige opgaver. Stig og Sara havde planlagt en fælles tematik, så eleverne kunne arbejde indenfor et fælles område, men på forskellige måder, alt afhængig af niveau, interesse og individuelle mål. Temaet i dag og de næste par torsdage, er "Hverdagsmatematik". Efter et fælles oplæg skulle eleverne ud på hold og arbejde med at lave en indkøbsliste, kigge efter tilbud på nettet og i reklamer og handle ind til et måltid. Derefter skulle eleverne regne ud, hvad det pågældende måltid kostede for gruppen, men også for den enkelte person. Det var en sjov og lærerig øvelse, hvor eleverne fik lov til at sidde med lommeregnere og lede efter de bedste tilbud og finde den største besparelse.

Efter frokost var der som sædvanlig fællessang i Pyramiden for alle eleverne, hvor Køkken- og Motionslinjen lagde ud med et lille diashow og fortælling, fra deres besøg i "Kornets hus", i tirsdags.

Dagen sluttede af med en masse gode og iørefaldelde hits, og til sidst afspænding på gulvet.

 

Fredag:

Så skulle svømmevingerne, badedyrene og dykkerbrillerne findes frem igen. Dagen startede nemlig på bedste vis med svømning, i Rønbjerg.

Efter morgensang i Pyramiden, sluttede vi dagen af med at gennemgå Ugebrev og se Ultranyt i klasserne. I musikklassen blev der også tid til at se lidt billeder fra Nannas praktik, som der også er lagt lidt billeder ind af i galleriet.

Rigtig god weekend fra hele holdet, på Musiklinjen

 

 

<